Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Burgerschap
Onderdelen
U bent hier: Home Gemeente Andere diensten Burgerschap Een Place du Chat in Hotton Wereldpremière

Wereldpremière

Expo


De beroemde ‘Le Chat’ van Philippe Geluck zal zijn plaatsje krijgen in Hotton.
De humorist en tekenaar Philippe Geluck is op 9 april 2008 langsgekomen in Hotton. Doel van zijn bezoek: de eerste richtlijnen van het project vastleggen, dat in oktober zal uitvloeien tot de inwijding van de eerste ‘Place du Chat’, naar de naam van het bekende personage van de strip, uitgevonden door Philippe Geluck, nu 20jaar geleden.

De plaats gevonden waar het standbeeld van ‘le Chat’ zal opgericht worden, heeft Philippe Geluck eveneens meegedaan aan een werkzitting met de jongeren van de kindergemeenteraad met wie de beroemde tekenaar het project uitwerkt. De leerlingen van alle scholen in de buurt, alsook het cultureel centrum, de bibliotheek en le Miroir Vagabond zijn verbonden met het project.

Eenmaal ingewijd in oktober, zal het bronzen standbeeld, die het kleurrijke personage vertegenwoordigt, plaats nemen in het centrum van de Quartier en Rahisse, dat zal omgedoopt worden tot ‘Place du Chat’. Men weet nog maar weinig over dit standbeeld en zijn symboliek, maar het respect voor het milieu en de duurzame ontwikkeling zullen zeker vermeld worden.

Na de school Enrice Macias, zal Hotton dus in oktober een andere wereldpremière inwijden, de allereerste ‘Place du Chat’.


De nieuwe ‘Place du Chat’ in Hotton

 


Expositie

 


Plan

 

Document acties