Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sociaal
Onderdelen
U bent hier: Home Gemeente Andere diensten Sociaal Familiebond (Ligue des familles)

Familiebond (Ligue des familles)

"DE FAMILIEBOND (LA LIGUE DES FAMILLES) : EEN BEWEGING DIE BEWEEGT !"

Omdat de familie de eerste plaats voor de collectieve waardenontwikkeling en sociale integratie is, blijft de eerste doelstelling van onze beweging de actievoering voor de familie en met de familie en ook  voor een samenleving met kinderen en ouders.

Permanente educatiebeweging :

La Ligue des Familles is een progressieve burgerbeweging : ze denkt na en voert actie bij de politieke wereld op het terrein om rekening te houden met de familiale dimensie in hun beslissingen en om  de mensen bewust te maken van speciefieke maatschappelijke gezinsproblemen (tegenover het werk, het inkomen, mobiliteit, tijdsorganisatie, school, democratie…).

La Ligue wenst aandacht te geven en naar alle gezinnen te luisteren, onafhankelijk van hun cultuur, hun socio-economische niveau of hun vorm (« traditionele familie", alleenstaande ouder, …) want de huidige familie is meer en meer gediversifieerd. Tegenover de maatschappelijke veranderingen (wedersamenstelling van mannelijke en vrouwelijke rollen tegenover de kinderen en het familieleven, vragen tegenover de instellingen die de democratie garanderen, stijgende afhankelijkheid van het werk als middel voor sociale integratie…), stelt la Ligue zich vragen over de sociale organisatie, de openbare beleiden en de mentaliteiten waarvan de evolutie aan de nieuwe familiebehoeften moet aantwoorden.

Haar opdracht van permanente educatie van personen en groepen wordt geconcretiseerd door de organisatie van een aantal activiteiten op initiatief van gewestelijke en lokale comités en vanaf 2003, door de ontwikkeling van gedecentraliseerde « Espace Relais Familles » die ontmoetingsplaatsen, informatieplaatsen, initiatiefontwikkelingsplaatsen en steunplaatsen voor gezinnen zijn.

La Ligue des familles is aanwezig in de entiteit en ze vergemakkelijkt sommige aspecten van het dagelijkse leven van veel gezinnen.

CONTACT : Mevrouw DUJARDIN LOBET
Rue de la Chapelle, 38
B-6990 MENIL-FAVAY
Tel. : 084/ 46 65 78

Document acties