Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Handicontact-Handycity
Onderdelen
U bent hier: Home Gemeente OCMW Handicontact-Handycity

Handicontact-Handycity

 

 Contact

 

 Openingstijden

  handycity
De verantwoordelijke :
Mev Nathalie Widart
E-mail : accueilcpas@hotton.be
Tel. : 084 37.41.50 of 43.01.11  
Fax : 084 46.74.40
  Donderdag van 10u tot 12u
behalve op feestdagen,
of op afspraak
 

 Om ons te schrijven

 

 Om ons te bereiken

 
CPAS-OCMW
Dienst Handicontact-Handycity
Rue des Ecoles, 29 • 6990 Hotton
 
Beneden vloer
 


  • In samenwerking met het AWIPH (Waals agentschap voor de integratie van gehandicapte personen) heeft de gemeente een referentiepersoon op het gebied van handicap aangewezen,  "Handicontact" genoemd : Mev Nathalie Widart. Haar kantoor bevindt zich in de lokalen van het OCMW.
  • Handicontact is een tussenpersoon die als opdracht heeft alle mensen in een handicapsituatie maar ook mensen van hun omgeving te informeren, raad te geven, te oriënteren en te begeleiden naar de bevoegde diensten om hun behoeften te beantwoorden.
  • Nieuwe dienst van FOD, Sociale Zekerheid, Directie-generaal Personen met een handicap (DGPH) in HOTTON : vanaf september 2012, de eerste donderdag van de maand van 9u tot 11.30, een maatschappelijk werker SPF-DGPH zorgt voor een sociale dienst in de lokalen van de OCMW, Rue des Ecoles, 29.
  • Oprichting van een Raad van Advies van personen met een handicap (ACPD) :
    - Doel : de kwaliteit van leven van mensen met een handicap te verbeteren en de toegang tot  diensten te verbeteren,
    - Open voor iedereen, valide of minder valide personen, verenigingen die werken met gehandicapten.
  • Label Handycity 2012 : In het kader van de campagne 'Jij, ik, wij allemaal gelijk in de Gemeente", de Socialistische Vereniging van Personen met een Handicap (ASPH) heeft het label "Handycity, kwaliteit van leven en City Handicap" uitgevaardigd aan 54 gemeenten van Wallonië en Brussel, inbegrepen Hotton. Dit label is bedoeld om gemeenten te ondersteunen met integratie van personen met een handicap in het leven van de Gemeente. Dit is het resultaat van een parcours van 5 jaar, die in 2007 begon met het Handvest van de integratie van gehandicapte personen.
Document acties